Lenen

Wat is de betekenis van doorlopend krediet?

Wil je een senioren lening afsluiten maar ben je niet bekend met lenen en weet je niet wat de doorlopend krediet betekenis is? In deze blog kun je meer lezen over de doorlopend krediet betekenis en hoe een senioren lening afsluiten werkt. Een doorlopend krediet is een lening die handig is als je snel en vaak bedragen nodig hebt, maar niet elke maand hetzelfde bedrag nodig hebt. Het geld dat je per maand aflost met een doorlopend krediet, kun je later weer opnemen. Het is erg flexibel: je mag zelf bepalen hoeveel geld je per maand opneemt en wanneer je dit doet. Je mag dus in een keer het hele bedrag opnemen, of elke maand een kleiner bedrag. Lees meer over de Doorlopend krediet betekenis in deze blog.

Voor- en nadelen van een doorlopend krediet

Een van de grootste voordelen van het doorlopend krediet is dat het een flexibele lening is. Je kunt een afgelost bedrag later weer opnieuw opnemen. Ook betaal je alleen rente over het bedrag wat je hebt opgenomen, en niet over de hele lening. Je kunt dus ook kosteloos de hele lening in één keer aflossen. Een doorlopend krediet gebruik je wanneer je het nodig hebt, en je betaalt wanneer je het gebruikt. Een nadeel van het doorlopende krediet is dat je moeilijk kunt inschatten wanneer de lening is afgelost. Ook is het rentebedrag ongelijk; dit hangt af van hoeveel je per maand opneemt.


Waarom kiezen voor een doorlopend krediet?

Wil je een Senioren lening afsluiten, een doorlopend krediet of een persoonlijke lening? Het hangt af van wat je zelf prettig vindt. Je kunt het beste voor een doorlopend krediet kiezen wanneer je geld nodig hebt voor iets waarvan je nog niet weet hoeveel het in totaal gaat kosten. Denk bijvoorbeeld aan studies of hoge uitgaven. 


Als u wat extra geld nodig heeft voor een nieuwe auto of het verbouwen van uw badkamer dan lijkt lenen de meest voor de hand liggende optie. Toch is het altijd wijs goed na te denken over deze manier van het aangaan van financiele verplichtingen. Als u een verkeerde lening afsluit, kan dit nare gevolgen hebben. Het is daarom verstandig om u goed te verdiepen in de materie om een lening te vinden die aansluit op uw behoeftes en mogelijkheden.


Lenen

Lenen doet u weloverwogen. Als u de beslissing neemt om te gaan lenen dan volgt daarop de keuze van de juiste bank. Een gunstig rentetarief is belangrijk maar evenzo is dat u een leenadvies op maat krijgt. U heeft persoonlijk contact met uw adviseur waardoor u straks geen nare verrassingen achteraf heeft. Een online lening aanvragen maakt het u tegenwoordig gemakkelijk. De bank kijkt naar uw situatie en geeft u de tijd een weloverwogen keuze te maken. Niet alleen uw inkomsten en uitgaven spelen een rol, maar ook welke financiële armslag u belangrijk vindt.


We adviseren u graag welke leenvorm het meest geschikt is voor uw doel. Dat noemen wij: lenen op maat. Leenvormen Wij hebben voor u de keuze uit twee leenvormen. Afhankelijk van uw situatie en uw financieringsdoel kunt u kiezen voor een passende leenvorm. Uw adviseur helpt u graag bij deze keuze en adviseert u over de hoogte van het krediet. Dit is afhankelijk van uw inkomen, uw woonlasten en andere financiële verplichtingen. Nog geen klant? U kunt geld lenen bij onze bank als u bij ons een privérekening, spaarrekening of een studentenrekening heeft. Met deze rekeningen bent u van alle gemakken voorzien, maar met een Doorlopend Krediet of een Betaalkrediet verkrijgt u net dat stukje extra financiële ruimte. Ook als u nog geen klant bij ons bent, informeren wij u graag over de mogelijkheden. Uw geld is bij ons in vertrouwde handen.


Veilig lenen

Als je geld nodig hebt, kun je een lening afsluiten. Lenen betekent dat je geld krijgt dat je later moet terugbetalen. Je leent geld bij een kredietverstrekker, bijvoorbeeld bij een bank. Er zijn verschillende soorten leningen.


Op deze website geeft men informatie over gerust geld lenen. Wat moet je weten? Welke voorwaarden horen er bij geld lenen?


Als je meer wilt weten over leningen, lees dan de folder ‘Verstandig lenen’. De folder kan je helpen om een goede keuze te maken. Ook staan er tips in en lees je waar je op moet letten als je een lening afsluit. Ook kan je met de Financiële Kennistest testen wat je al weet over lenen.


Het is belangrijk dat je je altijd goed laat informeren, voordat je geld leent.


Rentetarieven

Bij onze bank profiteert u van een gunstige rente. Bekijk de rente en termijnbedragen voor de verschillende leenproducten. Dan weet u direct waar u aan toe bent. Wel zo helder!


Een Doorlopend Krediet is een flexibele lening. U spreekt van te voren een totaal kredietbedrag af en bepaalt zelf hoeveel u opneemt uit uw krediet. Bovendien kunt u afgeloste bedragen direct weer opnemen. U betaalt uiteraard alleen rente over opgenomen bedragen.


  • Theoretische duur in maanden: dit is gebaseerd op de uitgangspunten zoals die zijn genoemd bij onderstaande toelichting op het Jaarlijks Kostenpercentage.
  • Debetrentevoet op jaarbasis: dit is de variabele rente die u voor de lening betaalt, uitgedrukt in percentage op jaarbasis. De variabele rente kan wijzigen gedurende de duur van het krediet.
  • Jaarlijks Kostenpercentage: dit zijn de totale kosten die u betaalt voor het krediet, uitgedrukt als jaarlijks percentage van het totale kredietbedrag. Voor de berekening van dit percentage hanteren we de volgende uitgangspunten:
  • Het totale kredietbedrag wordt in een keer opgenomen
  • De termijnbedragen worden met onmiddellijke ingang maandelijks achteraf afgeschreven
  • Er wordt tussendoor niet extra afgelost of een nieuwe opname gedaan
  • De debetrentevoet (rente) van het krediet blijft de gehele contractduur gelijk
  • De theoretische duur in maanden is op hele maanden naar boven afgerond
  • Termijnbedrag: dit is de rente en aflossing die je maandelijks betaalt voor je krediet. Het termijnbedrag van het Studentenkrediet is 2 % van het totale kredietbedrag.
  • Totaal bedrag door u te betalen: dit is het totale kredietbedrag plus de totale rente en overige kosten van het krediet die u gedurende de hele theoretische duur van het krediet maakt.


Persoonlijke Lening

Bij een persoonlijke Lening wordt het bedrag op uw Betaalrekening gestort en betaalt u maandelijks een vast bedrag, bestaande uit rente en aflossing.


Voordeelkrediet

Als u een eigen woning heeft, is een voordeelkrediet een gunstige lening. Bij een totaal kredietbedrag vanaf € 10.000 krijgt u namelijk een extra scherpe rente. En betaalt u uiteraard alleen rente over de opgenomen bedragen. 


Veranderen kan

Vaak leent het om bewezen methodes uit het zakenleven ook in de persoonlijke situatie toe te passen. Heeft u altijd geld te kort en leent u te veel? Dan loont het om leentjebuur (pun intended) te doen bij bewezen technieken uit de zakelijke wereld. Lees meer over verandermanagement