Als ondernemer verantwoord lenen

Een lening afsluiten is niet iets wat u al te licht op moet vatten. Het lijkt misschien of alle problemen na een telefoontje direct zijn verdwenen, maar een krediet blijft hoe dan ook een tijdelijke oplossing. Binnen de afgesproken termijn moet al het geld worden terugbetaald met veelal een forse rente. Uiteindelijk kost een lening dus altijd geld. Daar moet u rekening mee houden. Zeker als u ondernemer bent. Veilig en verantwoord lenen vereist daarom altijd gedegen onderzoek en advies van een financieel expert. Dat kan de contactpersoon van uw bank zijn, maar u kunt ook uw boekhouder om raad vragen. Hij weet immers precies hoe uw bedrijf ervoor staat.


Ervaren en betrouwbaar

Uiteraard moet iemand die zich met uw financiën bezighoudt altijd ervaren en betrouwbaar zijn. U wilt er gerust vanuit kunnen gaan, dat uw administratie op orde is, zowel voor uw eigen bedrijfsvoering als voor uw wettelijke verplichtingen. Heeft u zo iemand nog niet gevonden? Iedere stad heeft ongetwijfeld meerdere administratiekantoren, die u van dienst kunnen zijn. In  Amsterdam een goede boekhouder vinden is dan ook zo gebeurd. Hij neemt niet alleen tijdrovende administratieve zaken van u over, maar kan u bovendien helpen bij het vinden van de beste lening. 


Diverse leningen voor diverse doelen

Een lening is een veelzijdig product. Looptijd, rente en aflossingsmogelijkheden kunnen per krediet enorm verschillen. Daarom is het belangrijk dat u altijd voor een lening kiest, die bij uw doel en uw situatie past. Niet alleen om persoonlijke problemen te voorkomen, maar zeker ook om uw bedrijf tegen onverwachte kosten te beschermen. Overleg voordat u de verplichting aangaat met uw boekhouder hoeveel geld u verantwoord kunt lenen en welke lening daarvoor het meest geschikt is. Zo neemt u een weloverwogen beslissing en houdt u de risico’s binnen de perken.